Αγγλικα για φοιτητές, δωρεάν θεματα Αγγλικης φιλολογιας 4

Αγγλικα για φοιτητές, δωρεάν θεματα Αγγλικης φιλολογιας 4

Δωρεάν τεστ Αγγλική φιλολογία practice test 4 online
 

H D.Education D.Sclias Προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ θέματα Αγγλικής Φιλολογίας

Τα παρακάτω θέματα και ασκήσεις, τα οποία είναι πολύ χρήσιμα βοηθήματα για όλους
τους σπουδαστές της Αγγλικής γλώσσας και τους υποψήφιους ή φοιτητές Αγγλικής
φιλολογίας Ιδιαίτερα για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα επίσημο
δίπλωμα Αγγλικών .π.χ. κάτω – Proficiency
 
Αγγλική φιλολογία μέρος 4Α
Α. Να αποδώσετε, στο τετράδιο σας, στην ελληνική γλώσσα, το παρακάτω κείμενο, προσδίδοντάς του τη μορφή που θα έπρεπε να έχει, αν επρόκειτο να δημοσιευθεί σε ελληνικό έντυπο:
Πόλεις και κοινότητες αδελφοποιηθεί με τους άλλους συχνά στο εξωτερικό φιλοξενήσει ομάδες από το «δίδυμο», με διαμονή προσφέρεται σε σπίτια της οικογένειας.
 
Μερικές φορές, οι έφηβες οι επισκέπτες θα πρέπει διασκεδαστικό καθώς και της διατροφής και είναι η συνεχής ανησυχία ότι ο επισκέπτης είναι νοσταλγία ή βαρεθεί ή ερεθισμένο από λίγο αστείο τρόπους της οικογένειας που μπορεί να βάλει πολλή πίεση σε κεντρικούς υπολογιστές – και για τους γονείς τους, ειδικότερα.
 
Ωστόσο, όταν τα πράγματα λειτουργούν καλά, τα οφέλη από τη φιλοξενία και την ανταλλαγή είναι μεγάλη, με μακροχρόνιες φιλίες κοινό. Patricia, ένας βετεράνος των ανταλλαγών πέντε καλοκαίρια », αναφέρει ότι οι γιοι της, όλα γίνονται μεγάλα άλματα στα γαλλικά και τα γερμανικά, ενώ άλλοι βλέπουν ένα ακόμη ευρύτερο όφελος. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό από την άποψη της διεθνούς κατανόησης», λέει η Bridget, ο οποίος ενεργεί ως πληρωμένη υποδοχής σε τρεις ή τέσσερις νέους κάθε χρόνο. «Αν τους αντιμετωπίσουμε σωστά, θα μας αντιμετωπίζουν σωστά.»
 
Κοινότητα αξιωματικός εκπαίδευσης Pete Stout, ο οποίος έχει ασχοληθεί με τις ανταλλαγές της ομάδας για πολλά χρόνια, αισθάνεται το ίδιο. «Δεν είναι υπερβολή», επιμένει, «για να πούμε ότι συμβάλλει στην ειρήνη στον κόσμο.»
Η Welford, The Guardian, 23 Μαρ του 1993
ΔΙ κατά εται: «Δίδυμοι» = αδελφοποιημένες
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Πόλεις και κοινότητες αδελφοποιημένες με άλλες στο εξωτερικό συχνά φιλοξενούν ομάδες από την «αδελφή» πόλη προσφέροντας στέγη μέσα σε οικογένειες.
 
Μερικές φορές οι έφηβοι φιλοξενούμενοι έχουν ανάγκη τόσο διασκέδασης όσο και διατροφής και υπάρχει η συνεχής ανησυχία ότι ο επισκέπτης νοσταλγεί την πατρίδα του ή βαριέται ή εκνευρίζεται από τις παράξενες μικροιδιοτροπίες της οικογένειας, πράγμα που μπορεί να αποβεί πολύ καταπιεστικό για τους οικοδεσπότες και ιδιαίτερα για τους γονείς τους.
 
Ωστόσο, όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, τα οφέλη της φιλοξενίας και της ανταλλαγής είναι σημαντικά με σύνηθες επακόλουθο τις μακροχρόνιες φιλίες. Η Πατρίσια, μια βετεράνος πέντε καλοκαιρινών ανταλλαγών, αναφέρει ότι οι γιοι της έχουν κάνει αλματώδη πρόοδο στα Γαλλικά και Γερμανικά, ενώ άλλοι αναγνωρίζουν ένα ακόμη ευρύτερο όφελος. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό από την άποψη της διεθνούς αλληλοκατανόησης», λέει η Μπρίτζετ, η οποία παίζει το ρόλο του οικοδεσπότη, επί πληρωμή, για τρία ή τέσσερα νεαρά άτομα κάθε χρόνο. «Αν τους φερθούμε σωστά, θα μας φερθούν σωστά».
 
Ο υπεύθυνος για τα εκπαιδευτικά θέματα της κοινότητας, Pete Stout, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με ανταλλαγές ομάδων, πιστεύει το ίδιο. «Δεν είναι υπερβολή», επιμένει, «να πει κανείς ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής συμβάλλει στην παγκόσμια ειρήνη».
Η Welford, The Guardian, 23 Μαρτίου 1993.
Β. Να απαντήσετε στο τετράδιό σας στα αγγλικά, στις παρακάτω ερωτήσεις:
Β 1. a. Προτείνετε ένα κατάλληλο τίτλο και έναν υπότιτλο για το άρθρο της εφημερίδας από την οποία έχει ληφθεί το εκχύλισμα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Β1. a. Τίτλος: Φιλοξενία και την ανταλλαγή μεταξύ των αδελφοποιημένων χώρες.
ή διεθνή κατανόηση μέσω της φιλοξενίας και της ανταλλαγής
Υπότιτλος: Τα αποτελέσματα των ανταλλαγών καλοκαιριού ομάδας μεταξύ των χωρών.
ο r αδελφοποιημένων δήμων και κοινοτήτων για έναν πιο ειρηνικό κόσμο.
β. Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε εφήβους και στους γονείς. Γιατί νομίζετε ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο; (Περίπου 40 λέξεις)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
β. Είναι πρώτα απ ‘όλα απευθύνεται σε εφήβους, δεδομένου ότι είναι η πρώτη που πρόκειται να απολαύσουν τα οφέλη της που επισκέπτονται μια ξένη χώρα. Όσο για τους γονείς, που θα τους δώσει την ευκαιρία να βοηθήσουν τα παιδιά τους να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της διεθνούς φιλίας και κατανόησης χωρίς σύνορα.
c. Σύμφωνα με το κείμενο, ποια είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους οι γονείς πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους συμμετάσχετε σε ένα ξένο πρόγραμμα ανταλλαγής; (Περίπου 30 λέξεις)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
c. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες, να κάνουν νέους φίλους, και να αναπτύξει ένα διεθνές αίσθημα ευθύνης σχετικά με τον κόσμο μας.
Β2. a. Η μητέρα σου έχει προσπαθήσει να σας πείσει να προσχωρήσουν σε ένα ξένο πρόγραμμα ανταλλαγής και να μείνετε με μια οικογένεια υποδοχής στη Βρετανία. Μπορείτε, ωστόσο, διαφωνούν. Δώστε τη μητέρα σας μερικοί από τους λόγους για τους
που δεν θα ήθελε να πάει. (Περίπου 40 λέξεις)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Β2. a. Δεν έχω πάει ποτέ στο εξωτερικό πριν και η ιδέα με κάνει να νιώθω άβολα. Επίσης, δεν νομίζω ότι θα είμαι σε θέση να επικοινωνούν τις ιδέες μου σε μια ξένη γλώσσα και τι είναι περισσότερος, αρνούμαι να μείνουν κάτω από την ίδια στέγη με τους ανθρώπους που έχω συναντήσει ποτέ και δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά. Εκτός αυτού, μπορεί να γελούσαν για την μη κατανόηση του τρόπου ζωής τους ή την αίσθηση του χιούμορ, και ότι θα με αναστατώσει.
β. Θα έχουν τη φιλοξενία των εφήβων από το εξωτερικό για κάποιο χρονικό διάστημα. Δώστε δύο κομμάτια των συμβουλών σε ένα φίλο σας που έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει τρεις ξένους φοιτητές.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
β. Αν ήμουν στη θέση σου, θα ήθελα να προσπαθήσω να τους κάνει να αισθάνονται σαν στο σπίτι, έτσι ώστε να μην αισθάνονται νοσταλγία ή βαριούνται. Επιπλέον, θα έπρεπε καλύτερα να μην τα πειράζουν επειδή είναι σε ένα περίεργο περιβάλλον, που μπορεί να είναι ευαίσθητος σε κάθε αστείο παρατηρήσεις. Σε γενικές γραμμές, προσπαθήστε να είστε όσο πιο ευχάριστη, υπομονή και κατανόηση όσο το δυνατόν.
c. Συμφωνείτε ότι «φιλοξενία και την ανταλλαγή συμβάλει στην ειρήνη στον κόσμο» ή δεν μπορείτε να βρείτε αυτό μια υπερβολή; Δικαιολογήστε την απάντησή σας. (Περίπου 50 λέξεις)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
c. Φιλοξενία και ανταλλαγή μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των χωρών καθώς με τον τρόπο αυτό τις ξένες κουλτούρες έρχονται σε επαφή. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι συνηθίσουν σε διαφορετικούς τρόπους σκέψης και τον τρόπο ζωής, και την αμοιβαία κατανόηση είναι εγκατεστημένος. Ωστόσο, όπως και για «την ειρήνη στον κόσμο» Δεν νομίζω ότι η καλή θέληση και προθυμία μας θα είναι ποτέ αρκετή για την επίτευξή του.
Γ. Να γράψετε κείμενο 120-150 λέξεων με θέμα:
Το σχολείο σας συμμετέχει σε μια εκστρατεία για την προστασία του περιβάλλοντος και έχει αναλάβει να καθαρίσει μερικές από τις τοπικές παραλίες, το επόμενο σαββατοκύριακο. Ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής, να γράψει μια επιστολή προς τους συμφοιτητές σας, προκειμένου να τους ενημερώσει για το έργο και να ζητήσει τη βοήθειά τους. Στην επιστολή σας, θα πρέπει να τα προσκομίσει, με επιχειρήματα σχετικά με τη σημασία του περιβάλλοντος και της συμμετοχής των φοιτητών στη ζωή της κοινότητας, έτσι ώστε θα πρέπει να πεισθούν να θυσιάσουν το Σαββατοκύριακο τους και να συμμετέχουν (να τους πω, επίσης, ποια διασκεδαστικό μπορεί να είναι!)
Ξεκινήστε την επιστολή σας με Αγαπητοί φίλοι και καταλήγουν με την Οργανωτική Επιτροπή.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Αγαπητοί φίλοι,
Σας γράφουμε αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσω ότι η εκστρατεία που έχει αναλάβει να καθαρίσει μερικές από τις τοπικές παραλίες, το επόμενο Σαββατοκύριακο, και θα ήθελα να συμμετάσχουν σε αυτό.
Δυστυχώς, σκουριασμένα κουτιά, σπασμένα μπουκάλια και πλαστικές σακούλες δεν είναι μόνο να καταστρέψει τη φυσική ομορφιά του τόπου, αλλά και να γίνει μια πηγή της ρύπανσης. Επιπλέον, μπορεί να γίνει η αιτία ενός σοβαρού ατυχήματος σε όποιον επισκέπτεται την παραλία για να απολαύσουν έναν περίπατο ή μια βουτιά.
Όπως καταλαβαίνετε, η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη, διότι μια τέτοια μολυσμένο περιβάλλον είναι επικίνδυνο για την υγεία. Εκτός από αυτό, μπορεί να οδηγήσει τους τουρίστες μακριά έτσι βλάπτει την οικονομία της κοινότητας μας. Έχουμε αποφασίσει να συνεργαστούν σε αυτό το έργο, κάτι που πιστεύουμε ότι θα κρατήσει και τις δύο πλευρές σε εγρήγορση και ευαίσθητο σε ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας σήμερα. Με τη συμμετοχή του σχολείου τους φίλους σας, ο καθαρισμός-up θα είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς και πολλή διασκέδαση.
Ανυπομονούμε να σας δούμε το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Με εκτίμηση,
Η Οργανωτική Επιτροπή.
 
*********************
 
Αγγλική φιλολογία μέρος 4Β
A. Να αποδώσετε, στο τετράδιό σας, στην ελληνική γλώσσα, το παρακάτω κείμενο, προσδίδοντάς του τη μορφή που θα έπρεπε να έχει αν επρόκειτο να δημοσιευτεί σε ελληνικό έντυπο.
Αν κάποιος θα πρέπει να ζητήσει από την τιμή της ελπίδας, να τους πει ότι είναι 65 σεντς την ημέρα. Αυτό είναι ό, τι κοστίζει για να υποστηρίξει ένα παιδί με «Save the Children».
Πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο να οδηγήσει τη ζωή του, όπως η φτώχεια που έχουν εγκαταλείψει την ελπίδα του ποτέ διαφυγή. Αντιμετωπίζουν την ασθένεια, την πείνα και τις στερήσεις. . . αγωνίζεται οικογένειές τους έχουν γνωστό εδώ και πολλές γενιές.
Αλλά μπορείτε να βοηθήσετε να αλλάξει αυτό. Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά.
Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτό το παιδί προσωπικά, μέσα από φωτογραφίες και ρεπορτάζ. Θα αισθανθείτε την προσωπική ανταμοιβή του να δει τι είναι η αγάπη και την υποστήριξή σας μπορεί να κάνει.
Επειδή 57 χρόνια εμπειρία μας έχει διδάξει ότι οι άμεσες φυλλάδια είναι ο λιγότερο αποτελεσματικός τρόπος για να βοηθήσει τα παιδιά, οι εισφορές σας δεν διανέμεται με αυτόν τον τρόπο. Αντ ‘αυτού, που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τα παιδιά με τον πιο αποτελεσματικό δυνατό τρόπο – βοηθώντας
ολόκληρη η κοινότητα με τα έργα και υπηρεσίες, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, η παραγωγή τροφίμων και τη διατροφή.
Χορηγία ένα παιδί μέσα «Save the Children» κοστίζει μόλις $ 20 το μήνα. Το κόστος είναι τόσο μικρό, οι ανταμοιβές είναι τόσο μεγάλη. Δεν θα γίνει ένα «Save the Children» χορηγός σήμερα; Συμπληρώστε το παρακάτω κουπόνι, και να βοηθήσει να φέρει την ελπίδα για ένα παιδί.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Εάν κάποιος σας ρωτήσει πόσο κοστίζει η ελπίδα, πείτε του η τιμή της είναι 65 σεντς την ημέρα. Τόσο κοστίζει να καλύψεις τα καθημερινά έξοδα ενός παιδιού μέσω του προγράμματος «Σώστε τα παιδιά»
Πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο ζουν σε συνθήκες τόσο μεγάλης φτώχειας, ώστε έχουν εγκαταλείψει κάθε ελπίδα ότι κάποτε μπορεί να ξεφύγουν. Αντιμετωπίζουν αρρώστιες, πείνα και στερήσεις? δεινά ΠΟΥ ΟΙ οικογένειες πολυακουσμένα υφίστανται εδω ΚΑΙ γενεές.
Εσείς όμως μπορείτε να βοηθήσετε να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Μπορείτε να συμβάλλετε πραγματικά. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε αυτό το παιδί προσωπικά μέσα από φωτογραφίες και σχετικές αναφορές.
Θα ανταμειφθείτε προσωπικά βλέποντας τι μπορεί πραγματικά να κάνει η αγάπη και η υποστήριξη σας.
Μετά από 57 χρόνια εμπειρίας διδαχτήκαμε ότι ο λιγότερο αποτελεσματικός τρόπος να βοηθηθούν τα παιδιά
είναι να τους παραδίδονται προσωπικά τα χρήματα, γι ‘Αυτο ΚΑΙ ΟΙ συνεισφορές σας ΔΕΝ διανέμονται ΜΕ αυτόν ΤΟΝ τρόπο.
Αντίθετα τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τα παιδιά με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.
– Βοηθώντας ολόκληρη την κοινότητα με υπηρεσίες όπως ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση, Παραγωγή τροφής ΚΑΙ Διατροφή.
Για να γίνει κανείς ανάδοχος ενός παιδιού μέσω του «Σώστε τα παιδιά» χρειάζονται μόνο 20 δολάρια τον μήνα.
Το κόστος είναι πολύ μικρό για τόση μεγάλη ανταμοιβή. Γιατί λοιπόν να μην γίνετε ανάδοχος του «Σώστε τα παιδιά» σήμερα κιόλας συμπληρώστε το κουπόνι και βοηθήστε μας να δώσουμε ελπίδα
σε ένα παιδί.
B. Να απαντήσετε στο τετράδιό σας στα αγγλικά στις παρακάτω ερωτήσεις:
Β1. a. Ο τίτλος αυτού του κειμένου είναι η λέξη «ελπίδα». Στο χειρόγραφό του παιδιού. Γιατί είναι αυτή η κλάση που αντιστοιχεί; Δώστε δύο λόγους.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Πρώτον, ο τίτλος συνοψίζει σε μία λέξη ολόκληρο το νόημα του κειμένου, το οποίο είναι όλα σχετικά με δίνει ελπίδα.
Δεύτερον, το χειρόγραφό του παιδιού είναι κατάλληλη για συναισθηματικούς λόγους: απεικονίζει παρά περιγράφει την επίδραση ότι η χορηγία ενός παιδιού θα έχουν.
β. Το επόμενο μέρος έχει παραλειφθεί από το αρχικό κείμενο.
«Μπορείτε να βοηθήσετε να φέρει καθαρό νερό στην κοινότητα ενός παιδιού, ένα σχολείο στο χωριό, ή την υγειονομική περίθαλψη του στην οικογένειά του… Τα πράγματα που μπορεί να φέρει την ελπίδα στα μάτια ενός παιδιού, τη δύναμη στο σώμα του, και τροφή για το μυαλό του».
Αναφέρετε, όπου το τμήμα αυτό ανήκει καταγράφοντας τις πέντε τελευταίες λέξεις της φράσης πριν. Εξηγήστε γιατί θα έπρεπε να είναι εκεί.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
«Η εκπαίδευση, η παραγωγή τροφίμων και της διατροφής». Αυτό το είδος της βοήθειας που περιγράφονται στη δίοδο παραπάνω είναι πιο συγκεκριμένη
από την περιγραφή της προηγούμενης ποινής του. Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να τεθεί εκεί να αναφέρονται στο είδος της βοήθειας
που περιγράφονται στην εν λόγω πρόταση, παρέχοντας παραδείγματα από αυτό.
c. Ο συγγραφέας αυτού του κειμένου απευθύνεται προφανώς για τα συναισθήματα του αναγνώστη. Πώς αυτός / αυτή να επιτευχθεί αυτό; Αναφέρετε δύο τρόπους.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Πρώτα απ ‘όλα, ο συγγραφέας αναφέρεται διαρκώς σε παιδιά που υποφέρουν και τη βοήθεια που μπορεί να παρασχεθεί σε αυτούς, που είναι ένα θέμα που μπορεί να επηρεάσει τους περισσότερους ανθρώπους. Δεύτερον, ο συγγραφέας τονίζει ότι το είδος της προσωπικής συμμετοχής ότι η οργάνωση «Save the Children» είναι όλα σχετικά, όπως είναι σε θέση να δείτε τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους, αναμένεται να παρακινήσει
πιθανούς χορηγούς.
Β2. a. Το κείμενο συνοδεύεται από μια εικόνα. Σκεφτείτε και να αποφασίσει ό, τι δείχνει αυτή η εικόνα και περιγράψτε σε 50 λέξεις.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Δεδομένου ότι το κείμενο είναι για την ελπίδα, η εικόνα δεν θα πρέπει να είναι ένα καταθλιπτικό. Μπορεί να περιλαμβάνει μια σκηνή σε μια τρίτη χώρα World, όπου και έχει μόλις ανοίξει και το νερό αναβλύζει ψηλά στον αέρα, με τα παιδιά γελούν και να παίζουν όλα γύρω από αυτό.
β. Το διοικητικό συμβούλιο της «Save the Children» αποφασίζει να κάνει μια δήλωση για τις εφημερίδες να ευχαριστήσω τα εκατομμύρια των χορηγών τους. Γράψτε την (30 λέξεις) δήλωση.
Ξεκινήστε με: την οργάνωση μας. . .
Εγγραφή ως: Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η οργάνωσή μας θα ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για τα εκατομμύρια των πολιτών που απάντησαν στο σκοπό μας.
Μόνο με την υποστήριξή σας μπορεί αυτός ο κόσμος να γίνει ένα καλύτερο μέρος.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
c. Είστε δημοσιογράφος ετοιμάζεται να πάρει συνέντευξη από τον γραμματέα του «Σώστε τα Παιδιά». Γράψτε τέσσερις ερωτήσεις να ρωτήσω.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
1 Σε ποιες χώρες σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα έχουμε βοηθήσει τις κοινότητες να επιβιώσει;
2. οι δωρεές από τη χορηγία των παιδιών είναι αρκετά για να σας βοηθήσουν στις προσπάθειές σας ή να κάνετε βασίζονται σε άλλες πηγές, όπως καλά;
3. Πόσοι άνθρωποι έχουν γίνει χορηγοί μέχρι τώρα;
4 Τι θα λέγατε για όλους εκείνους που σκέφτονται για να γίνει χορηγούς, αλλά δεν έχουν ακόμη αποφασίσει σχετικά με αυτό;
Γ . Να γράψετε κείμενο 120 – 150 λέξεων με θέμα :
Το σχολείο σας έχει δημοσιεύσει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο στα αγγλικά για να βοηθήσει μια ομάδα ευρωπαίων φοιτητών που θα επισκέπτονται διάφορα σχολεία στην πατρίδα σας για δύο εβδομάδες. Σας ζητήθηκε να γράψουν ένα σύντομο κείμενο που πληροφορεί τους επισκέπτες για ορισμένες συνήθειες που μπορούν να βρουν διαφορετικές και θα πρέπει να συνηθίσουν ενώ επισκέπτονται.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ένα από τα συναρπαστικά πράγματα για να πάει σε μια ξένη χώρα είναι ότι τα πάντα είναι τόσο διαφορετικό από τον τρόπο που τα πράγματα είναι πίσω στο σπίτι. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι τόσο αρνητικό και θετικό. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα ασχοληθεί με τα τοπικά έθιμα και την κοινωνική εθιμοτυπία.
Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να βλέπουν μια αφθονία των ξένων επισκεπτών και κατά συνέπεια, οι τουρίστες έχουν την τάση να καλωσορίζει σε ένα φιλικό τρόπο. Ελληνική φιλοξενία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, αλλά μπορεί να υπάρχουν κάποιες μορφές συμπεριφοράς που οι άνθρωποι από άλλες χώρες μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβει ή να δεχθεί.
Για ένα πράγμα, οι άνθρωποι τείνουν να είναι αρκετά δυνατά και ευερέθιστη. Για το ξένο αυτί, μπορεί να φαίνεται σαν οι άνθρωποι που έχουν ένα επιχείρημα ή είναι θυμωμένοι, όταν στην πραγματικότητα είναι πιθανώς ακριβώς την έκφραση γνώμης σε μια επιδεικτική τρόπο.
Κάτι που πολλές εθνικότητες βρίσκουν ιδιαίτερα ενοχλητικό είναι η ελληνική απροθυμία να περιμένουν στην ουρά για τα πράγματα,ιδιαίτερα σε στάσεις λεωφορείων και σε καταστήματα και καφετέριες. Αυτό, δυστυχώς, είναι κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουν σε περίπτωση που έρθει στην Ελλάδα.
Ο καλύτερος τρόπος για να ασχοληθεί με νέα διαφορετικών καταστάσεων είναι να παραμείνει ευγενικός και ήρεμος και να παρατηρήσουν και να μάθουν από αυτό που κάνουν οι ντόπιοι.
 
************************
Αγγλική φιλολογία μέρος 4C
A. Να αποδώσετε στο τετράδιο σας στην Ελληνική γλώσσα το παρακάτω κείμενο.
Προσδίδοντας την μορφή που θα έπρεπε να έχει, αν επρόκειτο να δημοσιευτεί σε
Ελληνικό έντυπο.
Ένα ηλεκτρονικό κόσμος μπορεί να δείξει κάποια έκπληξη παρενέργειες. Για παράδειγμα, μπορεί να ξεκινήσει μια αποκέντρωση της κοινωνίας.
Η σωστή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων θα καταστήσει περιττή να ταξιδέψουν, όσο μεταβίβαση των πληροφοριών είναι το μόνο που απαιτείται. Θα υπάρχει μικρότερη ανάγκη να συγκεντρωθούν σε μεγάλες ομάδες της ανθρωπότητας, δεδομένου ότι κανείς δεν πρέπει να είναι κοντά στην δουλειά, ή κοντά σε κάποιο άλλο πρόσωπο. Ολοένα και περισσότερο, οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να ζήσουν όπου θέλουν.
Ο κόσμος θα γίνει ακόμη μικρότερο, και οι διεθνείς και διηπειρωτικές επικοινωνία γίνεται όλο και πιο σύνηθες φαινόμενο, Αγγλικά (ήδη η διεθνής γλώσσα των επιχειρήσεων, της επιστήμης και της διπλωματίας) θα συνεχίσει να εξαπλώνεται. Είναι πιθανό ότι σε αυτό θα προστεθούν τα κόλπα του λεξιλογίου και της γραμματικής από διάφορες άλλες γλώσσες,
έτσι ώστε ένα είδος αυτο-ανάπτυξη διεθνής γλώσσα θα προκύψει ότι δεν θα είναι αρκετά αγγλικά και ότι, την ίδια την ύπαρξή της, θα συμβάλει στην προώθηση ένα αίσθημα συντροφικότητας πλανητικό.
Στην πραγματικότητα, αν δεν θέλουμε να έχουμε έναν πυρηνικό πόλεμο, ή ακόμα και αν θα κρατήσει την ειρήνη – θα πρέπει να υπάρξει κάποιος τρόπος να διασφαλίσουμε ότι το αίσθημα της συντροφικότητας πλανητικό αυξάνει κατά τα επόμενα 25 χρόνια. Και τι καλύτερος τρόπος από ό, τι με τη γλώσσα;
American Studies Ενημερωτικό Δελτίο, Σεπ 1989
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Ένας Κόσμος ΠΟΥ λειτουργεί ΜΕ Υπολογιστές Μπορει ΝΑ παρουσιάσει μερικές Πολύ περίεργες παρενέργειες. Γία παράδειγμα Μπορει ΝΑ οδηγήσει ΣΕ αποκέντρωση Της κοινωνίας. ΜΕ ΤΗΝ κατάλληλη χρήση Των Υπολογιστών ΚΑΙ Των επικοινωνιακών δορυφόρων ΤΑ Ταξίδια ΘΑ γίνουν περιττα, καθώς θα είναι απαραίτητη μόνο η μεταφορά πληροφοριών.
Η ανάγκη να ζουν μαζί μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα μειωθεί, αφού κανείς δεν θα χρειάζεται να ζει κοντά στη δουλειά του ή σε άλλους ανθρώπους. ΟΣΟ περνάει ο καιρός ΟΙ Άνθρωποι ΘΑ μπορούν ΝΑ ζουν όπου πολυακουσμένα ΑΡΕΣΕΙ.
Ο κόσμος θα γίνει ακόμη μικρότερος, και η Αγγλική γλώσσα (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ήδη η Η χώρος Διεθνής Γλώσσα Των Επιχειρήσεων, των επιστημών και της διπλωματίας) ΘΑ συνεχίσει ΝΑ εξαπλώνεται καθώς η Η χώρος Διεθνής ΚΑΙ διηπειρωτική επικοινωνία ΘΑ θεωρείται περισσότερο δεδομένη. ΕΙΝΑΙ πιθανό ΝΑ προστεθούν ΣΕ αυτήν ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ λεξιλογίου γραμματικής ΑΠΌ Διάφορες Αλλες γλώσσες, ετσι ώστε ΝΑ αναπτυχθεί μονο ΤΟΥ ΕΝΑ Ειδος διεθνούς Γλώσσας ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ακριβως Αγγλικά ΚΑΙ μονο η Η ύπαρξη ΤΟΥ ΘΑ οποίου συμβάλλει ΣΤΗΝ Ανάπτυξη Ενός συναισθήματος παγκόσμιας αλληλεγγύης. Για την ακρίβεια, εάν θέλουμε ΝΑ αποφύγουμε ΕΝΑ πυρηνικό πόλεμο, ή να διατηρήσουμε γενικά την ειρήνη, ΘΑ πρέπει ΝΑ υπάρξει κάποιος τρόπος ώστε ΝΑ διασφαλισθεί η Η Ανάπτυξη ΤΟΥ συναισθήματος παγκόσμιας αλληλεγγύης ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 25 χρόνια. ΚΑΙ Ποιός τρόπος ΕΙΝΑΙ καλύτερος ΑΠΌ ΤΗ Γλώσσα ΓΙΑ ΤΟ Αυτο σκοπό?
Β. Να γράψετε στο τετράδιο τις παρακάτω ερωτήσεις και να απαντήσετε στα αγγλικά.
Β.1 α. Τι είδος των αναγνωστών θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρονται για την ανάγνωση αυτού του κειμένου; αιτιολογήσετε την απάντησή σας.
Απάντηση:
Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για αυτό το κείμενο θα μπορούσε να είναι κοινωνιολόγοι γενικά ενδιαφέρονται futurological
θεωρίες. Ο λόγος είναι ότι το κείμενο περιγράφει πτυχές της μελλοντικής του ανθρώπινου
κοινότητες στη γη, και η επίδραση που θα έχει σε παγκόσμιο επίπεδο.
β. Τι υπότιτλος θα δώσει σε αυτό το κείμενο με τίτλο «η ζωή στο 31ο αιώνα;
Δώστε δύο (2) λόγους για την επιλογή σας.
Απάντηση:
« Ένας κόσμος χωρίς σύνορα «. Πρώτον, μια τέτοια υπότιτλος ταιριάζει με το κείμενο, όπως ακριβώς περιγράφει μια λέξη, όπου δεν θα υπάρχουν όρια, είτε για σωματική ή γλωσσικής επαφής μεταξύ των ανθρώπων. Δεύτερον, ο τίτλος δεν θα μπορούσε να είναι πιο συγκεκριμένη, δεδομένου ότι η συγγραφέας αγγίζει πολλά διαφορετικά θέματα για να κάνουν το σημείο του.
c. Ο συγγραφέας αυτού του κειμένου αναφέρεται στην αίσθηση του «πλανητικού συντροφικότητας». Πώς μπορεί αυτό να
να καθοριστεί το συναίσθημα; Δικαιολογήστε το με δικά σας λόγια. (Όχι περισσότερο από 30 λέξεις)
Απάντηση:
Τα συναισθήματα της απόστασης οφείλονται σε δυσκολία στην επικοινωνία. Από την επικοινωνία με οποιοδήποτε μέρος του κόσμου θα είναι εξαιρετικά εύκολη και απευθείας μέσω της τεχνολογίας, οι άνθρωποι δεν θα
αισθάνονται διαχωριστεί.
B2a. «Η σωστή χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των επικοινωνιών δορυφόρων θα καταστήσει περιττή να ταξιδεύουν όσο μεταβίβαση των πληροφοριών είναι το μόνο που απαιτείται»
Δώστε δύο (2) περισσότερα παραδείγματα, εκτός από τα ταξίδια, για να δικαιολογήσει αυτή τη δήλωση.
Απάντηση:
1 Οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι τους για να πάνε να εργαστούν, με τη χρήση ενός υπολογιστή θακαταστεί δυνατό για αυτούς να είναι εκεί ουσιαστικά, φυσική παρουσία δεν απαιτείταιγια μη-σωματική εργασία.
2 υπολογιστές θα σχεδιαστεί για να κάνει ιατρικές επεμβάσεις, και, ως εκ τούτου, θεωρητικά
ο γιατρός θα μπορούσε να λειτουργεί τον υπολογιστή από σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.
β. Φανταστείτε ότι είστε δημοσιογράφος και έχετε συνέντευξη με έναν ειδικό στους υπολογιστές
σχετικά με τις παρενέργειες των υπολογιστών για τον πολιτισμό. Γράψτε ένα διάλογο ανάμεσα σε εσάς και το
ειδικός. (Όχι περισσότερες από 50 λέξεις)
Απάντηση:
– Είναι προσωπικές σχέσεις για να «πεθάνει» με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών;
– Δεν ξέρω για το θάνατο, αλλά σίγουρα θα είναι σε μια πιο «εικονικό» επίπεδο.
– Υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να το κάνουμε αυτό;
– Λαμβάνοντας υπόψη τα θεωρητικά απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας των πληροφοριών, μερικά είναι
πρόθυμοι να πληρώσουν το τίμημα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω.
c. Χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες σας δημιουργικά για να γράψει τη διαφήμιση για τους υπολογιστές και
επικοινωνιών. (Όχι περισσότερο από 30 λέξεις)
Απάντηση:
Αν η τεχνολογία είναι το πρόβλημά σας, Έχουμε την απάντηση! Εμείς στο κατάστημα Cyber γνωρίζουν όλοι είναι εκεί για να ξέρετε για
υπολογιστών και επικοινωνιών. Επωφεληθείτε τώρα από τις τιμές που μόνο εμείς σας canoffer.
C. Να γράψετε κείμενο 180 – 200 λέξεων με θέμα:
Δώστε μια λεπτομερή ανακοίνωση ενός νέου περιοδικού για τους Έλληνες εφήβους που θα δημοσιεύσει.
(Συμπεριλάβετε λεπτομέρειες όπως: ο τίτλος, οι στόχοι, οι αναγνώστες, τα θέματα ανά έτος / μήνα / εβδομάδα,
περιεχόμενα, συνδρομές, κτλ)
Απάντηση:
«Ζήσε τη ζωή σου» – Το συναρπαστικό νέο περιοδικό για τους Έλληνες εφήβους.
Σύντομα κοντά σας με ένα newsagent κοντά σας. Το πιο hot, νεότερο περιοδικό να ασχοληθεί με όλα ταπτυχές της εφηβικής ζωής. «Ζήσε τη ζωή σου» είναι γραμμένο από μια ζωντανή ομάδα έξυπνων νεαρώνσυγγραφείς που είναι πραγματικά σε επαφή με την εφηβική σκηνή στην Ελλάδα.
Το εβδομαδιαίο περιοδικό θα έχει μια σειρά από συνηθισμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως ο αθλητισμός,την ψυχαγωγία, τη μόδα, την υγεία, την εκπαίδευση και τις σχέσεις. Θα διαθέτουν επίσης
αποκλειστικές συνεντεύξεις με δύο διασημότητες και καθημερινούς ανθρώπους που κάνουν κάτι
ειδικά με τη ζωή τους.
Ο στόχος του «Ζήσε τη ζωή σου» είναι να ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να κάνουν ακριβώς αυτό? να είναιτο καλύτερο που μπορούμε σε αυτό που κάνουν και το πιο σημαντικό να κάνουμε κάτι πουείναι παθιασμένοι και πραγματικά θέλετε να κάνετε.
Πάρτε αυτή την ευκαιρία για να διατηρήσει την πρώτη σας αντίγραφο του «Ζήστε τη ζωή σας». Το πρώτο θέμα που θαέχουν ένα κουπόνι συνδρομής, ώστε να μπορείτε να έχετε αυτό το μεγάλο νέο περιοδικό που παραδίδεται σετο σπίτι σας κάθε εβδομάδα. Και ως ένα ειδικό εορταστικό gif, το πρώτο θέμα θα έρθει δωρεάνμε ένα ολοκαίνουργιο «Ζήστε τη ζωή σας» ημερολόγιο.
 
*********************